Standforrojava

Για την έμπρακτη πολιτική και ηθική στήριξη του αγώνα του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος

Ενισχύστε οικονομικά τους Κούρδους αντάρτες στη Συρία.

2 Comments

Ενισχύστε οικονομικά την αυτοάμυνα ενός πειράματος κοινωνικής χειραφέτησης στη μέση ανατολή.

http://www.transition-europe.org/?p=1900

 

waffemKopie

Η Αντιφασιστική Επαναστατική Δράση Βερολίνου (“Antifaschistische Revolutionäre Aktion Berlin”) και η Νέα Αντικαπιταλιστική Οργάνωση (“Neue antikapitalistische Organisation”) αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία https://www.facebook.com/WaffenFuerRojava  και να οργανώσουν την συλλογή χρημάτων που θα διατεθούν στις Ομάδες Προστασίας του Λαού (YPG και YPJ)  ώστε αυτές να μπορέσουν να ότι χρειάζονται να πολεμήσουν το ISIS. Το Κομπάνι, ακόμη κι αν πέσει, δεν είναι η μοναδική αυτόνομη περιφέρεια στη Σύρια. Υπάρχουν άλλες δύο που θα πρέπει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.

Επίσης η Αναρχική Επαναστατική Δράση (DAF), μια αναρχική οργάνωση της Τουρκίας, παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες και σε αυτούς που μάχονται προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Καλούμε όλες τις αναρχικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στήριξης του αγώνα μπροστά από πρεσβείες, στους δρόμους και οπουδήποτε αλλού είναι δυνατό, να διαδώσουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν άμεσους συνδέσμους στήριξης με τις αναρχικές οργανώσεις στην Τουρκία, το Κουρδιστάν και όπου αλλού μάχονται ενάντια στη θρησκευτική βαρβαρότητα και την κρατική καταπίεση.

CRIFA Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών – Ρώμη, 4-5 Οκτωβρίου 2014

Για να στηρίξετε το λαό του Κουρδιστάν και τους πρόσφυγες, η Διεθνής μαζί με την αναρχική τουρκική ομάδα DAF έχουν ανοίξει λογαριασμό στον οποίο μπορείτε να στέλνετε χρήματα: (με τη σημείωση DAF) :

IBAN : FR76 1027 8085 9000 0205 7210 175

Η διεθνής επαναστατική αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα του κουρδικού λαού σε Τουρκία και Συρία.

Το blog αυτό θέλει να προωθήσει τις καμπάνιες αυτές, το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς συνυπογραφή σε όσες ομάδες του ανταγωνιστικού-ελευθεριακού κινήματος στην Ελλάδα το επιθυμούν. Το παρακάτω κείμενο και το banner είναι ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν με αναφορά της πηγής.

Το τραπεζικό σύστημα βάζει εμπόδια σε τέτοιου είδους εράνους, γιαυτό για να συνεισφέρετε οικονομικά επικοινωνήστε πρώτα στο becollective@espiv.net.

Μέχρι στιγμής συνυπογράφουν:

Becollective/Λάδι στα γρανάζια του κινήματος

Eagainst

Author: Gulai Pole

Born into an impoverished Ukrainian peasant family at Gulai Pole in 1888, i had labored on a farm as a small child for a number of years.

2 thoughts on “Ενισχύστε οικονομικά τους Κούρδους αντάρτες στη Συρία.

 1. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

  Παλιά ήταν οι αντάρτες του Σαλβαντόρ, τώρα το YPG !

  Γερμανοί αριστεροί και αντιφασίστες που άρχισαν καμπάνια δωρεών για να μπορέσουν να αγοραστούν όπλα για το YPG που πολεμά τις συμμορίες της ISIS, συγκέντρωσαν μέσα σε 6 μέρες 23 χιλιάδες ευρώ. Πηγή έμπνευσης για την καμπάνια ¨Όπλα για το YPG¨, ήταν η καμπάνια που άρχισε στην Γερμανία το 1980 για τους αντάρτες του Σαλβαντόρ, όταν είχαν συγκεντρωθεί 5 εκατομμύρια μάρκα. Ονομασία της καμπάνιας τότε ήταν ¨Στείλε στο Σαλβαντόρ τον μισθό μιας ώρας¨. Στην Γερμανία τότε, αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα ακόμη και άτομα, είχαν αρχίσει τότε την καμπάνια εκεί για να εξοπλιστούν οι αντάρτες που μάχονταν κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας που κατά την πρώτη εβδομάδα είχε συγκεντρώσει 1 εκ. μάρκα ήταν πως για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ελευθερίας πρέπει να εξοπλιστούν οι επαναστάτες του Ελ Σαλβαντόρ.

  Γερμανοί αριστεροί και ειρηνιστές κλείνοντας τα αυτιά τους στις αμφισβητήσεις και στις αντίθετες απόψεις, έσπασαν τότε ένα ταμπού προωθώντας τον εξοπλισμό των επαναστατών. Τώρα σπάνε αυτό το ίδιο ταμπού για το YPG που είναι η δύναμη υπεράσπισης του Δυτικού Κουρδιστάν και έχει τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου με την αντίσταση του στο Κομπάνι 25 μέρες τώρα.
  Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 10/10/2014

  Like

 2. From https://www.facebook.com/WaffenFuerRojava

  Information about the fundraising campaign.
  We have a new donation account. The collection goes on.
  30000 euro have gone so far to the popular defense forces (YPG/YPJ).
  Our request: Spread this information.

  The new account number is:

  Receiver: MD
  IBAN: DE98 5005 0201 1243 1674 49
  BIC: HELADEF1822

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s