Standforrojava

Για την έμπρακτη πολιτική και ηθική στήριξη του αγώνα του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος

KOBANI, Rojava, 5 Δεκέμβρη 2014 –

Leave a comment

 rebelian

 

URGENT APPEAL from Kobane Canton Government
Η βάρβαρη επίθεση των συμμοριών του ISIS με σκοπό την κατάληψη της πόλης του Κομπανί, συνεχίστηκε για 81η ημέρα. Οι εισβολείς πλέον βρίσκονται σε θέση άμυνας λόγο της αντεπίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι υπερασπιστές της πόλης και αναμένουν ενισχύσεις σε πυρομαχικά και άντρες.

Οι πολιτοφύλακες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στο ανατολικό μέτωπο προκαλώντας τον θάνατο 5 τζιχαντιστών, ενώ άλλοι 6 από αυτούς σκοτώθηκαν στις μάχες στην νότια πλευρά της πόλης.

Η απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές της Urmive, συνεχίζεται για 16η ημέρα.

Η  απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στην κεντρική φυλακή στο Urmiye, ενάντια στην πρακτική καταδίκης και την καταπιεστική εξουσία του καθεστώτος της φυλακής βρίσκεται στην 16η ημέρα. Αντί την πραγματοποίηση έρευνας των καταγγελιών, οι απεργοί έχουν απειληθεί με εκτέλεση αν οι κρατούμενοι συνέχισαν την απεργία πείνας.

. Ο αριθμός των απεργών σε αυτή τη μονάδα της φυλακής είναι 27 άτομα, ενώ κάποιοι κρατούμενοι απεργοί, έχουν μεταφερθεί σε άλλη φυλακή στην Mahabad, Το Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ ανακοίνωσε ότι οι 50 πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στη φυλακή είναι καταδικασμένοι με διατάξεις για το δημόσιο εγκλήματα. Η μεταφορά ορισμένων πολιτικών κρατουμένων σε άλλες φυλακές είναι μια τιμωρία επειδή συμμετείχαν στην απεργία πείνας. Οι απεργοί επιμένουν στην πλήρη αποδοχή των αιτημάτων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικοί κρατούμενοι της Sine (Sanandaj), Rajaei Σαρ-e Karaj και Ζαχεντάν, μαζί με δεκάδες πολιτικούς και ακτιβιστές έχουν εκδώσει δηλώσεις που υποστηρίζουν την απεργία των πολιτικών κρατουμένων της Urmiye, αλλά η διεθνής κοινότητα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχουν ακόμη παρουσιάζεται μια θέση γύρω από το ζήτημα, κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια και τα αυτιά.

Την ίδια στιγμή

Σύριοι πρόσφυγες στην Ελλάδα «αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης»

Χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, κυρίως από τη Συρία,  “εγκλωβίζονται  σε ένα δυσλειτουργικό σύστημα υποδοχής και αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες”, δήλωσε την Τετάρτη η διεθνής ιατρική οργάνωση, Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στην δήλωσή της αναφέρεται ότι πολλοί πρόσφυγες αναγκάζονται να κοιμούνται έξω στο κρύο και στη βροχή ή σε υπερπλήρη κρατητήρια της αστυνομίας, ενώ περιμένουν για μέρες να μεταφερθούν στην ελληνική ηπειρωτική χώρα. «Έχουμε δει απαράδεκτους συνωστισμούς,  53 άνθρωποι στριμωγμένος σε ένα κελί που προορίζονταν για έξι,” εξηγεί ο Κώστας ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ, μέλος των  Γιατροί Χωρίς Σύνορα και συντονιστής τομέα. “Οι συνθήκες αυτές είναι αφόρητες ακόμη και για μια νύχτα, ειδικά για τους ανθρώπους που ήδη υποφέρουν σωματικά και ψυχολογικά αφού διέφυγαν απο τον πόλεμο”, πρόσθεσε. Η οργάνωση ανέφερε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 14.000 ανθρώποι – περισσότερο από το 90 τοις εκατό από τους οποίους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία – έχουν διασχίσει το Αιγαίο από την Τουρκία στα Δωδεκάνησα φέτος σε αναζήτηση ασφάλειας. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βελτιώσει τη μεταχείριση των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, καθώς και να τους προσφέρουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια και προστασία, δήλωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

 

Author: Gulai Pole

Born into an impoverished Ukrainian peasant family at Gulai Pole in 1888, i had labored on a farm as a small child for a number of years.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s