Standforrojava

Για την έμπρακτη πολιτική και ηθική στήριξη του αγώνα του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος

Η ανοικοδόμηση της Κομπανί και η υποχρέωση του Ελληνικού λαού.

Leave a comment

από rebelian

Μετά από την ολοκληρωτική εκδίωξη και εκκαθάριση της πόλης της Κομπανί από τους εισβολείς μισθοφόρους του Ισλαμικού Χαλιφάτου, και ενώ οι μάχες για την απελευθέρωση των χωριών γύρω από την πόλη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, και σπιθαμή  προς σπιθαμή η γη επιστρέφει στους φυσικούς της κατοίκους, πραγματοποιήθηκε  από το Συμβούλιο Ανοικοδόμησης του Καντόνιου του Κομπάνι, διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης και των χωριών.

NOTE: For those who wish to contribute their helps to Campaign Kobanî Reconstruction, please stay tuned to the updates on this page, will soon announce the officials of - the High Commission for Kobanî Reconstruction - who along with #Kobane Canton Administration are in charge of rebuilding efforts in that city.

(RBN)

Τα δύο χρόνια συνεχόμενων επιθέσεων των συμμοριών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, και το οικονομικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στην αυτόνομη Κουρδική κοινότητα, έχει μετατρέψει όλη την περιοχή σε μία άμορφη μάζα ερειπίων , με το σύνολο των υποδομών να έχει καταστραφεί και να έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η επιστροφή των προσφύγων στον τόπο κατοικίας τους.

Ο Λαός του Κομπανί επιτέλεσε το χρέος του βάζοντας φραγμό και αναχαιτίζοντας τις δυνάμεις του σύγχρονου σκοταδισμού στις επεκτατικές τους βλέψεις  και την προσπάθεια εξάπλωσης της κυριαρχίας  τους στην περιοχή.  Ο λαός του Κομπανί επιτέλεσε το ύψιστο χρέος του πληρώνοντας με το αίμα των ανθρώπων του, τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αδελφοσύνης  μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Ο λαός του Κομπανί πλήρωσε το χρέος του προς την υπόθεση της συνολικής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας, δίνοντας σάρκα και οστά  μέσα στην δίνη του πολέμου στο όραμα και την δυνατότητα της δημιουργίας ενός κόσμου απαλλαγμένου από την βαρβαρότητα της εξουσίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο λαός του Κομπανί πλήρωσε στο ακέραιο το πανάκριβο τίμημα και τώρα είναι η σειρά της ανθρωπότητας να του το ξεπληρώσει.

Ο Ελληνικός λαός έχει την υποχρέωση να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια ανοικοδόμησης της μαρτυρικής περιοχής. ‘Έχει καταρχήν την υποχρέωση και το χρέος να απαλύνει την ντροπή από τον πόνο που προκάλεσε, όταν (η κυβέρνηση που εκείνος επέλεξε), πρόδωσε και παρέδωσε στους βασανιστές του Τουρκικού καθεστώτος τον κυνηγημένο ηγέτη της εξέγερσής του.

Έχει την υποχρέωση να δυναμώσει στο έπακρο την συμμαχία σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτιστικό) με εκείνους που προωθούν το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης και στην πράξη το υλοποιούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Έχει υποχρέωση να συμβάλει και να στηρίξει  στο έπακρο την προσπάθεια και τον πειραματισμό της αποκέντρωσης που προωθείτε από την συλλογική διοίκηση, ώστε η οργάνωση και οι αποφάσεις να περάσουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις μικρές κοινότητες μέσα από την οικονομική ενίσχυση των περιφερικών της πόλης περιοχών και κυρίως να μάθει από αυτήν.

Έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει και να πιέσει να συμβεί αυτό  σε “επίσημο” τοπικό  και διεθνές επίπεδο,  το πολιτικό καθεστώς της αυτοδιαχείρισης που έχουν επιλέξει οι κάτοικοι της Rojava ως τρόπο οργάνωσής τους.

DISKKobane

 Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επαναστατικών συνδικάτων της Τουρκίας ανακοίνωσε  ότι θέτει στην διάθεση του λαού της Κομπάνι  12.000 μέλη της που εθελοντικά διατίθενται να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση των υποδομών της πόλης.

Author: Gulai Pole

Born into an impoverished Ukrainian peasant family at Gulai Pole in 1888, i had labored on a farm as a small child for a number of years.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s