Standforrojava

Για την έμπρακτη πολιτική και ηθική στήριξη του αγώνα του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος

Ο αντάρτης Jakob Riemer πέθανε στο Κουρδιστάν.

Leave a comment

Ο Γερμανός αντάρτης Jakob Riemer έπεσε στις 9 Ιουλίου 2018 στο βόρειο Κουρδιστάν. Η HPG εκφράζει τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς του.

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τον  αντάρτη που πέθανε κατά το περασμένο έτος στο Çarcella, Jakob Riemer (Şiyar Gabar). Η δήλωση αναφέρει ότι:

«Στο Κουρδιστάν λαμβάνει χώρα ένας πόλεμος, ο οποίος αντιμετωπίζεται με μεγάλη ανιδιοτέλεια και ακούραστη αφοσίωση. Η ελεύθερη ζωή αναπτύσσεται χάρη στην πίστη των ηρωικά χαμένων για ζωή και  ελευθερία. Ο συνειδητός και ανιδιοτελής τρόπος ζωής των πεσόντων δημιούργησε μια δύναμη, η οποία οδηγεί το κίνημά μας υπό την ηγεσία του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) σε μια άνευ όρων επιτυχία.

Στον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατική κατοχή του Κουρδιστάν, ο φίλος μας Şiyar έπεσε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην περιοχή Çarçella στο Gever (Yüksekova, Επαρχία Colemêrg / Χακάρι) στις 9 Ιουλίου το 2018.

Ο σύντροφος Şiyar γεννήθηκε το 1994 στη Γερμανία. Σε νεαρή ηλικία, αναγνώρισε την αδικία του κυβερνώντος συστήματος και αναζήτησε τρόπους να καταπολεμήσει την αδικία. Αγωνίστηκε ενάντια στην καπιταλιστική νεωτερικότητα, για οποία οι άνθρωποι δεν υπολογίζονται και το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων μεγαλώνει συνεχώς. Ο Siyar πίστευε ότι είναι εφικτό ένα δίκαιο σύστημα χωρίς εκμετάλλευση και ήταν ενεργός σε διάφορες αριστερές ομάδες στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γνώρισε τον κουρδικό λαό και τον κουρδικό αγώνα απελευθέρωσης. Συνειδητοποίησε ότι μπορεί να επιτευχθεί μια παγκόσμια απελευθέρωση βασισμένη στην ιδεολογία της ελεύθερης ζωής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και αποφάσισε να αγωνιστεί γι ‘αυτό στο PKK. Το 2013 πήγε στα βουνά του Κουρδιστάν και εντάχθηκε στην HPG.

Ο Şiyar γρήγορα εξοικειώθηκε με τις συνθήκες διαβίωσης στα βουνά. Από τη μία πλευρά, προσπάθησε να  μετεξελιχθεί ιδεολογικά και να θεμελιώσει την άποψή του για τον κόσμο. Από την άλλη, επικεντρώθηκε στην αντάρτικη ζωή και ήθελε να εκπαιδεύσει τον εαυτό του στη στρατιωτική τέχνη. Με την πειθαρχία του, την πληρότητα, την ηθική και τη σεμνότητά του, αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε από τους φίλους και τις φίλες του. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Siyar έμαθε άπταιστα κουρδικά και θεωρήθηκε γι αυτό γενικά παραδειγματικός. Ως αντάρτης, πάντα προτιμούσε να δραστηριοποιείται στις πιο δύσκολες περιοχές. Αγαπούσε το όρος Ζάγκρος και ήθελε να πολεμήσει στις κορυφές της περιοχής αυτής, που είναι η κοιτίδα της ανθρωπότητας.

Ο σύντροφος Şiyar είναι ένα παράδειγμα διεθνούς αλληλεγγύης. Προσχώρησε στον κουρδικό αγώνα απελευθέρωσης με μεγάλο ενθουσιασμό και έτσι πήρε μια θέση  που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι διεθνιστές νεκροί από τ@ν Haki Karer και Kemal Pir ως τ@ν Andrea Wolf και τον Jakob Riemer φωτίζουν τον δρόμο μας. Η οικογένεια Riemer μπορεί να είναι εξαιρετικά περήφανη για τον γιο τους, τον Şiyar Gabar. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια σε αυτήν την οδυνηρή απώλεια.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη του φίλου μας Siyar Gabar και όλων των άλλων διεθνιστών που έχασαν τη ζωή τους ως ένδειξη της αλληλεγγύης του κόσμου στον απελευθερωτικό αγώνα των καταπιεσμένων λαών. Δίνουμε εκ νέου το λόγο μας, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα τους και πως θα φέρουμε τη σημαία της ελευθερίας στη νίκη.

Ιανουάριος 2019  – Μετάφραση: Φίλες/Φίλοι από Ηράκλειο Κρήτης

Author: Gulai Pole

Born into an impoverished Ukrainian peasant family at Gulai Pole in 1888, i had labored on a farm as a small child for a number of years.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s